Logg inn

Hånes/Tveit-jenter med strålende innsats på Svanecup

Skrevet av Hilde Strømsnes

Helga 19.–21. april ble en minneverdig helg for Hånes/Tveit lagene. Tre av håndball-lagene våre deltok på Svanecup i Aalborg, og alle tre vant pulja si.
Tre solide puljevinnere

Hånes/ Tveit jenter 2011 stilte med to lag i U13-klassen (jenter født i 2010 og 2011), mens Hånes/ Tveit jenter 2012 stilte med ett lag i U11-klassen (jenter født i 2012 og 2013). Med en imponerende innsats vant alle tre lagene pulja si, og sikret seg dermed en plass i det avgjørende mellomspillet. Der endte dessverre reisen for de yngste jentene. De røk ut etter et knepent tap 16–17 mot Randesund IL. Riktignok reiste de seg igjen og vant sin neste kamp, mot Aalborg KFUM, men en litt uheldig trekning gjorde at denne seieren ikke var nok til å ta dem til sluttspillet.


Sluttspill for begge våre lag i U13-klassen

I U13-klassen gikk begge lagene våre videre fra mellomspillet, og spenningen nådde et høydepunkt da Hånes/Tveit 1 og Hånes/Tveit 2 spilte hver sin kvartfinale samtidig. For Hånes/Tveit 2, som møtte Just IL, ble det raskt klart at det gikk mot seier, og kampen endte 13–5 til våre jenter. Den andre kvartfinalen, som var mot et rent 2010-lag fra Øyestad IF, var mye jevnere, men etter noen nervepirrende sluttminutter dro de ett år yngre Hånes/Tveit -jentene seieren i land med 7–6. Dermed møttes Hånes/Tveit 1 og Hånes/Tveit 2 i semifinalen, og der var det til slutt Hånes/Tveit 1 som trakk det lengste strået.

Hånes/Tveit er i finalen!Så viser alle hvilket samhold som bor i denne gjengen, for til finalen stiller alle som nå er ute av cupen, på sidelinja med høye heiarop og hjemmelagde plakater for å støtte lagvenninnene sine. Finalen endte med tap mot det danske laget Nøvling IF, men sølv føles ikke som noe nederlag etter en cuphelg spekket med flotte enkeltprestasjoner, nydelig lagspill, lagånd og idrettsglede på sitt aller, aller beste.


Landskamp med to Hånes-trenere på Norges lag


Lørdag kveld var det – tradisjonen tro på Svanecup – klart for landskamp mellom Danmark og Norge på hovedarenaen i Gigantium. Dette er en showkamp med trenere og lagledere fra de respektive nasjonene, og Hånes var sterkt representert med Maja Pedersen Sæther og Nicklas Roest på Norges lag. For første gang på mange år var det Norge som gikk av med seieren, noe de to Hånes-spillerne naturligvis skal ha mye av æren for.


Takk!

Det er mange som har bidratt til denne Danmarks-turen på ulike vis, og alle fortjener en stor takk. Det gjelder både spillerne selv, foreldre og andre som har stilt opp med dugnadsinnsats og støtte fra sidelinja. Og det gjelder ikke minst det strålende trenerteamet som var med til Danmark, og som jobber målrettet for og med jentene hver eneste uke. Uten dere hadde ikke dette vært mulig!

Takk for all støtte, og gratulerer med de flotte prestasjonene i Svanecup til både spillere og trenere! Heia HIF og Tveit IL!

Legg igjen en kommentar