Logg inn

Hånes/Tveit G13 vant Nørhlane Cup

Skrevet av Silje Rypestøl

En spent gjeng med spillere dro torsdag 18. mai sammen ned for å delta i Nørhalne Cup 2023. Årskullene fra Hånes og Tveit 2010 ble i januar 2023 slått sammen til ett lag og det er siden den gang brukt tid på å bli bedre kjent og sette sammen spillemønster og relasjoner. Vi var en gjeng på 21 spillere, fire trenere og en foreldrerepresentant som satte oss på båten og tok turen ned.

Turneringen skulle brukes til å skape et enda tettere bånd mellom guttene og vi hadde derfor ikke regnet med å gå hele veien til topps, men god lagprestasjon, vinnervilje og planlegging resulterte at alle spillerne var med på å bidra til en suksess.

Ubeseiret

I gruppespillet møtte vi to norske og tre danske lag, og gikk ubeseiret igjennom med 22-1 i målforskjell, og endte da med 15 poeng. I semifinalen møtte vi et veldig sterkt Gimletroll-lag, og kampen bølget frem og tilbake, men gutta punkterte kampen på slutten med å sette inn 3-1målet.

I finalen møtte vi et sterkt dansk lag – Fårevejle Boldklub, det besto av veldig gode tekniske spillere som gjorde det vanskelig for oss, men vi skapte likevel mange farlige målsjanser uten at det resulterte i mål. Stillingen var derfor 0-0 til pause.

Etter pause la Hånes/Tveit seg lavere for å logge Fårevejle frem. Med tro på innøvd spill og planmessig gjennomføring ble det endelig en gjennombrudd. Seks minutter ute i andre omgang, etter nydelig klikk-klakk- pasningsspill ble det åpning i Fårevejles forsvar. Aksel Helland Rønvåg kom seg alene med keeper og satte den kontrollert ned i siden. 1-0!

Etter scoringen kom Fårevjele lengre frem på banen og skapte flere farlige situasjoner, men trygt forsvar og godt keeperspill gjorde at vi kontrollerte kampen. Fem minutter før kampslutt skapte Fårevejle en farlig sjanse, men keeper kom ut og brøt pasningen og slo deretter en kontrollert pasning opptil midtbaneleddet. Fårevejle var da satt i ubalanse.

Punkterte kampen

Med spill tatt ut av læreboka til Barcelona, gikk det i one-touch fra Aksel Helland Rønvag til Yamen Yaser Ali, som kom  løp opp på venstre side, og la inn til Mats Digervold. Mats avsluttet kontrollert på hel velley og økte ledelsen til 1-0. Kampen var punktert.

Fårevejle viste en utrolig fin sportsånd og applauderte Hånes/Tveit frem til pokalen, noe vi satte stor pris på.