Logg inn

Velkommen til Hånes IF som ny trener!

Vi er utrolig glade for at du har valgt å bli en del av trenerteamet i Hånes IF. Vi forstår at det kan være mye å sette seg inn i som ny trener i klubben, og derfor har vi samlet all nødvendig informasjon du trenger for å komme i gang.

Her vil du finne alt fra hvordan du skaffer en politiattest til hvordan du kan bestille utstyr for ditt lag. I tillegg har vi noen spesifikke krav for trenere:

 • Politiattest: Du må ha en gyldig politiattest før du kan starte som trener.
 • Trenerattest og Grasrottrener Kurs: Fullfør nødvendige kurs og sertifiseringer som kreves av klubben og Norges idrettsforbund.
 • Medlemskap: Du må være medlem av Hånes IF og betale den årlige kontingenten.

Før du kan starte opp som trener i Hånes IF, må du ha en gyldig politiattest. Dette er et obligatorisk krav og en viktig del av klubbens ansvar for å sikre et trygt miljø for alle våre medlemmer. Politiattesten må være på plass før du kan begynne dine oppgaver som trener.

For å søke om en politiattest online, trenger du en bekreftelse på formålet med attesten. Normalt vil din arbeidsgiver eller oppdragsleverandør gi deg en ferdig utfylt bekreftelse på formålet, som du må legge ved i din søknad. Du kan søke om en politiattest på Politiet sin nettside.

Skjema for Bestilling av Formålsdokumentasjon

For å lette denne prosessen, har vi laget et skjema som du kan fylle ut for å bestille nødvendig formåls-dokumentasjon fra Hånes IF. Dette dokumentet skal vedlegges når du søker om politiattest.

Politiattest- Formålsdokumentasjon
Navn
Navn
Fornavn
Etternavn
Gren

Vennligst fyll ut dette skjemaet, så vil vi sørge for at du får den nødvendige dokumentasjonen for å fullføre din søknad om politiattest.

Innmelding i klubben

Før du kan begynne som trener i Hånes IF, er det viktig at du blir medlem av klubben. Vi tilbyr alle våre trenere et støttemedlemskap til en svært redusert pris.

Dette medlemskapet gir deg ikke bare muligheten til å være en aktiv del av klubben, men det sikrer også at du er dekket av klubbens forsikringer og har tilgang til alle nødvendige ressurser. Medlemskapet er en forutsetning for å kunne starte opp som trener, så sørg for å melde deg inn så snart som mulig. Innmelding via minidrett.no

Medlemskapet koster for trenere kr 100,-

Som trener får du tilgang til vår nettside. Her kan du lage artikler og dele opplevelser fra deres lag. Innlogging kreves også, etter hvert som funksjoner som webshop ect. vil tilgjengeliggjøres. Bestill tilgang her

Når du melder deg inn i Hånes IF som trener, vil du motta en faktura for medlemskontingenten. Dette er en engangsbetaling som dekker ditt medlemskap for det inneværende året.

Deretter vil du motta en årlig faktura for fornyelse av ditt medlemskap. Denne fakturaen sendes ut i februar/mars hvert år så lenge du er et aktivt medlem av klubben. Det er viktig å merke seg at du forblir et aktivt medlem og dermed forpliktet til å betale denne årlige kontingenten, med mindre du melder deg ut av klubben.

Vennligst sørg for å betale fakturaen innen forfallsdatoen for å unngå tap av forsikring, eventuelle forsinkelsesgebyrer og for å sikre at ditt medlemskap forblir aktivt.

I Hånes IF tar vi personvern på alvor. Når du blir trener i klubben, vil vi lagre noen grunnleggende opplysninger om deg, som navn, e-postadresse og telefonnummer. Denne informasjonen vil bli gjort tilgjengelig på klubbens offisielle nettsider, slik at både eksisterende og nye lagmedlemmer enkelt kan komme i kontakt med deg.

Vi forstår viktigheten av å beskytte din personlige informasjon. Derfor vil vi aldri selge eller dele dine personopplysninger med tredjeparter, med unntak av organisasjoner som Norges idrettsforbund, hvor det er nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser som idrettsklubb.

Ved å bli trener i Hånes IF, samtykker du til denne formen for lagring og tilgjengeliggjøring av din informasjon. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående hvordan vi håndterer din informasjon, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Fremtidige Funksjoner

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre og utvide funksjonaliteten på vår nettside. I nær fremtid vil trenere også få muligheten til å bestille utstyr for sitt lag direkte fra klubbens nettbutikk. Hold øye med oppdateringer for mer informasjon om dette og andre kommende funksjoner. I mellomtiden bestilles utstyr via kontaktskje/utstyr

Som trener i Hånes IF har du en sentral og viktig rolle i klubbens arbeid med å utvikle idrettsutøvere og skape et positivt og inkluderende miljø. Du er ikke bare en trener, men også en rollemodell for spillerne på ditt lag.

Kjerneoppgaver
 • Trening og Utvikling: Planlegg og gjennomfør effektive og engasjerende treningsøkter.
 • Kommunikasjon: Oppretthold god kommunikasjon med spillere, foreldre, og klubbledelse.
 • Sikkerhet: Sørg for at alle aktiviteter er trygge og at utstyr er i god stand.
 • Følge Klubbens Retningslinjer: Det er viktig at du er kjent med og følger klubbens retningslinjer og verdier.
Forpliktelser
 • Politiattest: Du må ha en gyldig politiattest før du kan starte som trener.
 • Trenerattest og Grasrottrener Kurs: Fullfør nødvendige kurs og sertifiseringer som kreves av klubben og Norges idrettsforbund.
 • Medlemskap: Du må være medlem av Hånes IF og betale den årlige kontingenten.
Rettigheter
 • Støtte og Ressurser: Klubben vil tilby nødvendige ressurser og støtte for at du skal kunne utføre din rolle effektivt.
 • Opplæring og Veiledning: Du vil ha tilgang til opplæringsmateriell og veiledning fra erfarne trenere og klubbledelse.

Ved å ta på deg rollen som trener i Hånes IF, forplikter du deg til å oppfylle disse ansvarsområdene og forventningene.

Idrettstinget har bestemt at alle som ønsker å være trenere i norsk barne- og ungdomsidrett må fullføre Trenerattesten. Dette e-kurset gir deg en grundig innføring i de mest sentrale oppgavene og forventningene som du som trener vil møte.

Trenerattesten er en digital kursplattform som gir en oversikt over nøkkeloppgavene for trenere i norsk idrett. Kurset er forankret i idrettens rettigheter for barn og har som mål å etablere en felles basisforståelse og klargjøre forventningene til det å være en trener i Norge.

Trenerattesten tilbys i tre ulike varianter – en for de som trener barn, en for de som fokuserer på ungdom, og en for de som trener voksne.

Etter å ha fullført Trenerattesten, vil din nye kompetanse bli lagt til i din idretts-CV. Du vil også få tilgang til faglig materiale og råd fra noen av landets fremste trenere og idrettsutøvere.

På Idrettstinget 2021 ble det bestemt av Trenerattesten blir obligatorisk. Implementeringen av det obligatoriske kravet skal være fullført i løpet av tingperioden.

10-20 minutter for gjennomgang. I tillegg er det en ressursside som kan benyttes etter eget behov.

Mer informasjon kommer